1

ŞİKAYET & TANI

Kalp Ritim
Bozukluğu Nedir?

Aritmi adıyla da bilinen kalp ritim bozuklukları, kalp atışlarının düzensiz olmasına verilen genel isimdir. Yetişkinlerde istirahat halindeyken kalbin dakikada 60 ila 100 defa arasında atması beklenir.

2

ŞİKAYET & TANI

Katater Ablasyon
Tedavisi Nedir?

Katater Ablasyon adıyla da bilinen ablasyon tedavisi kalp ritim bozukluklarının kalıcı olarak giderilmesini sağlayan bir tedavi yöntemidir.

3

ŞİKAYET & TANI

Aritmi (Kalp Ritim Bozukluğu) Neden Olur?

Aritmi, kalp atışlarının olması gerekenden hızlı, yavaş ya da düzensiz olması anlamına gelir. Bir yetişkin için sağlıklı kalp atış hızı dakikada 60 ila 100 atış arasındandır.

Şikayet ve Tanı

Hasta Görüşleri

Slide 1

15 yıl önce rıhtım bozukluğu için yakma işlemi ile ablas yön yapıldı. Çok iyi bir doktor. Ablas yön yapılırken korkmuştum gözyaşlarımı silmişti . Çok memnunum. Yıllardır hiç şikayetim olmadı. Gözyaşlarımı sildiği anı hiç unutmuyorum.

G.. A..
Slide 2

Ritim bozukluğumdan dolayı ablasyon tedavisi oldum, profesyonel, sakin, temkinli, güler yüzlü doktorum sedat beye çok teşekkür ederim, ayrıca ekibindeki anestezi uzmanı Dr. Murat Yağcı ya da beni rahatlattığı ve moral verdiği, işlem sırasında da destek olduğu için çok teşeklürler, sevgiler ve saygılar...

M.. A..
Slide 3

Sporcu olan evladımın ritim bozukluğu şikayeti vardı. Hocamız muayene ve gerekli bilgilendirmelere müteakip çok kısa bir zaman diliminde gerekli müdahaleyi hastane ortamında yaptı. Evladım şu an profesyonel spor hayatına devam etmektedir. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz.

H.. Ü..
Slide 4

Kızımın 7 yıldır süren ritim bozukluğunu, yaptığı başarılı ablasyonla tedavi eden Sedat Köse hocama ve ekip arkadaşlarına minnettarım. Hem kendisinin hem de yıllardır beraber çalıştığı ekip arkadaşlarının, samimi yaklaşımları, ilgileri ve nezaketleri, bu zorlu süreci atlatmamızda kızıma ve bize çok yardımcı oldu, iyi ki varsınız sayın hocam, güler yüzünüz, emekleriniz ve kızıma sağlığını geri kazandırdığınız için sonsuz teşekkürler. Sağolun.

İ.. N..
Slide 5

Sedat bey alanında profesyonel, ilgili ve çözüm odaklı bir hekim. İnsanın kendini emin ellerde güvende hissetmesi çok önemli. Üç yıldır hastasıyım, şahane ekibiyle birlikte başarılı bir şekilde beni tedavi ettiler. Kişiliği, uzmanlığı ve yaklaşımı sayesinde kendisine fazlasıyla güvendik ailemle, sonuçta yedi yıllık esaretimden kurtuldum. Hayat kalitemi diplere düşüren rahatsızlığımı başarılı ablasyon tedavisiyle sonlandırdı. Kendisine ve ekibindeki her bir hekime ayrı ayrı minnettarım. İlgi ve alakaları, samimiyetleri, şefkatleri öyle önemliydi ki. Çok uğraştılar benimle ve yaptığım panikle 🙂 Teşekkürler hocam.

İ.. S..
Slide 6

Sedat hocam Sinüs ritmine yol gösteren adam gibi adamdır. Kendim kardiyoloji yoğun bakım hemşiresiyim. Hocamı bilinçli bir şekilde araştırdım ve çok şükür buldum. Anneme 27.10.2021 tarihinde AF ablasyonu yaptı. Çok şükür 1 saatlik operasyon ile Annemi sağlığına kavuşturdu. Ritim problemi olan hastaların hiç korkmadan ve çekinmeden gidip dertlerine derman bulsunlar. İlaç vs hiç boşuna uğraşmasınlar. Hemşiresinden teknisyeninden doktoruna kadar dört dörtlük bir ekip. Ritim probleminde Dünya’ya örnek olacak bir hocadır. Asla ve asla tereddüt etmeyin. Kendinize yakınıza sevdiğinize bir şans verin Sedat hocama koşun.

M.. G..
Slide 7

Bu yorumu diğer danışanlara yol göstermesi ve doktoruma teşekkür etmek amacıyla yazıyorum. Bende doktor randevusu almadan diğer hastaların yorumlarını okurum. Prof. Dr. Sedat Köseyi de bu sayede buldum. 13 şubat 2021 tarihinde muayenehanesine ritim bozukluğu şikayeti ile gittim. Holter takıldı .24 saatte 8640 fazla atım tespit edildi. 15 şubata ablasyon randevusu aldım. Üç ay sonra kontrole gittim. Fazla atımlarımın sıfırlandığını öğrendim. Şu an çok rahatladım. uUmarım bu işlemi yaptırmak isteyen herkesin yolu Sedat beyle kesişir. Bir an önce sıkıntılarından kurtulurlar. Sedat beye, muayenehane asistanlarına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.

N.. A..
Slide 8

Kalp ritimi problemi olan hastalarına yaklaşımı ve muayene edişi gayet içten ve cana yakın, şikayetlerini canı gönülden dinlemekte ve çözüm bulmak için var gücüyle çalışmaktadır. Ritim bozukluğu, aritminiz, ablasyon veya kalp pili ile ilgili sıkıntılarınız için güvenerek Sedat Hoca'ya gitmelisiniz.

B.. D..
Slide 9

1 yıldır ves lerim yani kalbimde duraklama atım bozukluklarım vardı gitmedik doktor bırakmadım defalarca acillre gittim devamlı gittiğim kardiyoloji doktorum setat hocama yönlerdirdi 1saatlik ablasyon sonunda eski sağlığıma kavuştum sedat hocam bu işte 1 numara Allah ondan ve kıymetli ekibinden razı olsun kesinlikle tavsiye ederim gösümdeki çırpınıp duran kuştan kurtuldum.

Y.. S..
Slide 10

Daha öncesinde 1 eps ve 1 ablasyon geçirmiştim daha çarpıntım devam ediyordu Sedat hocayı tanıdım muayene oldum dün ekibi ile beraber ablasyon yapıldı çok başarılı bir yakım gerçekleştirildi işinin hakkını veren doktor gidecek olan gözü kapalı gitsin.

E.. R..
Slide 11

Gün de 5000 olan veslerimi 30 dk bitirdi. Zaman kaybetmeden gözünüz kapalı Sedat hocama gelin. Ben de yapılan yorumları okuyarak geldim o yüzden herkese yardımcı olmak istiyorum.ekip harika, Sedat hocam mucize ! Bir Sniper gibi nokta atış yapıyor hocam. Allah razı olsun hepsinden.

O.. U..
previous arrow
next arrow

Ablasyon

Prof. Dr. Sedat Köse’nin ablasyon, kalp çarpıntısı ve ritim bozukluğu gibi hastalıklar, şikayet, tanı ve tedavisi işlemleri hakkında bilgi verdiği sitedir.

Pek çok hastalık ablasyonu tetiklemektedir. Özellikle de tansiyon, koroner arter hastalığı, kalp yetersizliği gibi hastalıklar önemli etkilere sahiptir. Ancak tiroit bozuklukları, kansızlık gibi kalp sağlığı ile ilgisi olmayan bazı hastalıklar da üzerinde etkiye sahip olabilmektedir. ablasyon tedavisi bazı zamanlarda çeşitli antiaritmik ilaçlara ek olarak uygulanmaktadır.

Bazen de elektrofizyoloji adı verilen ve kasıktan girilerek kalbin içine elektrotlar yerleştirilen yönteme ek uygulama olarak kullanılmaktadır. Kalbe yerleştirilen elektrotlar çarpıntının olduğu yeri belirleyip radyofrekans akım yayarak ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Ancak bu yöntem aritmisi olan ve bu nedenle de yaşam kalitesi düşen, hayati tehlikesi bulunan kişilere uygulanabilmektedir. Ayrıca kimi zaman da kalp pilleri ile birlikte tedavi yöntemi olarak kullanılabilmektedir. Aritmilerin düzeltilmesinde çeşitli cihaz tedavileri bulunmaktadır. Kalbe şok yapan pillerden çarpıntıları düzelten pillere kadar pek çok cihaz bulunmaktadır.

Kalp çarpıntısının yakılarak ya da dondurularak tedavi edilmesi yöntemi olarak bilinen ablasyon, aynı zamanda her yaştan hastaya uygulanması ile de hayat kurtarmayı sağlamaktadır. Detaylı bilgi için ayrıca üç boyutlu ablasyon bakabilirsiniz.

Kalp atışlarının hızlanması, düzeninin bozulması, çarpıntı hissi yaşanması, çarpıntı nedeni ile baygınlıklar yaşanması ve yaşam kalitesinin düşmesi gibi sebeplerden dolayı en uygun tedavi yöntemi olan uygulaması yapılabilmektedir.

Aslında kalp çarpıntılarının pek çok nedeni bulunmaktadır. Özellikle de sağlıklı bir yaşam tarzı kalp rahatsızlıklarının en başta gelen sebeplerindendir.

Bu nedenle ablasyon tedavisi sırasında öncelikle yaşam standardı gözden geçirilmeli ve daha sağlıklı bir yaşam seçilmelidir. Stres, sağlıksız beslenme, fazla miktarda kafeinli içecekler, alkol, sigara, hareketsiz ve sporsuz bir yaşam, genetik özellikler gibi pek çok durumdan ötürü kalp sorunları ortaya çıkabilmektedir.

Ablasyon Önemi

Ancak ablasyon yöntemi ile kalp rahatsızlığını tedavi etmeden önce kalp rahatsızlığının altında başka sebepler olup olmadığı öğrenilmelidir. Eğer varsa da öncelikle kalp rahatsızlığının altında yatan problemler ortadan kaldırılmalıdır.

Ablasyon tedavisi ile kalp çarpıntıları kolay bir şekilde ortadan kalkmakta, daha sağlıklı bir yaşama adım atılmaktadır.